Cuma, 05 Ocak 2024 16:43

Kıbrıs’ın Güneyinde kalan Osmanlı-Türk eserlerinin yer aldığı “İzler Silinmeden” adlı Serginin Açılışı Gerçekleşti

Kıbrıs'ın güneyinde kalan Osmanlı-Türk eserlerinin izlerinin silinmeden belgelenmesi amacıyla Güzelyurt Belediyesi’nin projelendirdiği, Belediyeler Birliği’nin katkıları ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde düzenlenen "İzler Silinmeden" adlı fotoğraf sergisinin açılışı dün akşam yapıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ‘İzler Silinmeden’ sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ankara’daki Hizmet Binası’nda gerçekleşen sergi açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Mahmut Özçınar, Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Güzelyurt Belediye Başkanı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar sergi açılında yaptığı konuşmada Güzelyurt Belediyesinin projelendirdiği Osmanlı - Türk eserlerini konu alan fotoğrafların çekilip “İzler Silinmeden" isimli fotoğraf sergisinin açılmasına katkı koyan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve sanatçılara teşekkür etti.  

Özçınar, Sergi’nin Kıbrıs'taki Türk varlığını ve kültürel mirasını, bugüne ve yarınlara taşıyacağını vurgulayarak,  emeği geçen herkese şükranlarımı sundu.  

Okunma 491 defa

sikayet

gazete