Çarşamba, 15 Kasım 2023 13:02

Özçınar Cumhuriyet’in 40. Kuruluş Yıldönümü Törenine Katıldı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.

Güzelyurt’ta saat 09:30’da protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başlayan Törende, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bayraklar göndere çekildi.

Buradaki tören yıldönümü özel defterinin imzalanmasıyla sona erdi.

Arkeoloji Müzesi önünde devam eden yıldönümü kutlama töreni Protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesiyle başladı.

1. Piyade Alay Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Orbey Erçetin, Kaymakamlık adına Şehit Turgut Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Saniye Fındık günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş süreci anlatıldı.

Tören, resmi geçitle sona erdi.