Çarşamba, 11 Ocak 2023 02:00

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Güzelyurt Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Güzelyurt Belediyesi’ni ziyaret ederek, 25 Aralık’ta gerçekleşen yerel seçimlerde 7. kez Belediye Başkanı seçilen Mahmut Özçınar’ı ve belediye meclis üyelerini tebrik ederek başarılar diledi.

TATAR “Milletvekili Sayısının 4’ten 3’e Düşmesinden Üzgünüm”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaretinde KKTC’nin en önemli bölgelerinden bir olan Güzelyurt’un su kaynakları, narenciye ve tarım faaliyetleri açısından gelişmeye devam ettiğini  vurguladı.  Güzelyurt’ta milletvekilliği sayısının 4’ten 3’e düşmesiyle ilgili üzüntüsünü bir kez daha yineleyerek Cumhurbaşkanı Tatar, bu konuda çalışmalar yapılmasını, Güzelyurt’un geleceğine ve tarım alanındaki potansiyeline bakıldığı zaman KKTC’nin en önemli bölgesi olduğunu vurguladı. Güzelyurt’ta yatırımların artmasını ve nüfusunun da eski oranını yakalamasını ümit eden Cumhurbaşkanı Tatar, Güzelyurt’ta hem Geçitköy Barajından hem de Güzelyurt Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinden elde edilen suyun tarımda kullanılmasıyla narenciye üretiminin bu vesileyle artacağına olan inancını belirtti.  

ÖZÇINAR “Diğer ilçelerde yaşanan nüfus artışı Güzelyurt’a Yansımadı”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da konuşmasında nüfusa bağlı olarak bölgedeki milletvekilliği sayısının azalması ile bu konunun ele alınması gerektiğine dikkat çekerek, bunun diğer bölgelerde yaşanan nüfus artışının Güzelyurt’a yansımamasından kaynaklandığının altını çizdi.  Milletvekilliği konusunun gerçekten ele alınmasını isteyen Özçınar gelişim durağan olması ve bu koşulların devam etmesi durumunda bu sayının giderek azalacağı gerçeği ile karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu. Özçınar bu konunun Cumhuriyet Meclisi tarafından yeniden düzenlenerek seçim ve halkoylamasında yapılacak düzenlemeyle ele alınmasını talep etti.

 “Güzelyurt Körfezinin açılıma ihtiyacı var”

Güzelyurt’un en büyük ve önemli körfezine sahip olduğunu ve bunun açılıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özçınar şunları ifade etti: “körfezi cazip bir bölge yaratabilmek adına bir noktadan başlamamız gerekir, tabi o koşuları biliyoruz ve değişmesi  adına zor olsa da iyi bir planlama ile aşılabileceğini düşünüyorum”  diyerek bu konuda Cumhurbaşkanından destek istedi.

“Gençler Yatırıma Teşvik Edilmeli”

Bölgede üniversite sektöründe yaşanan gelişmenin Güzelyurt’ta bir hareketliliğe neden olduğunu  belirten Özçınar, Güzelyurt merkezde öğrencilerin nüfustan daha fazla olduğunu ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bu gelişime bağlı olarak hizmet sektöründe bölgedeki gençlerimize yönelik önemli teşvikleri sunabilirsek gençlerin açılımına yönelik bir rahatlama olacağını kaydeden Özçınar, uzun yıllar yine gençlere yönelik merkezde verilemeyen arsa ve toplu konut projelerinin yeni yasa ile açılımın sağlanacağını söyledi.  Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ayrıca İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in de bu konudaki hassasiyetini dile getirerek, istenen gelişmenin sağlanabileceğin e olan inancını belirtti.

Okunma 868 defa

sikayet

gazete



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi