Salı, 13 Eylül 2022 13:05

Güzelyurt Belediyesi Halk Dansları Ekibi Folklor Festival’ine Katıldı

Güzelyurt Belediyesi Halk Dansları Ekibi, eğitmenleri Ayhan Bıçaklı ile birlikte Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin davetlisi olarak 9-11 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenen 5. Uluslararası Folklor Festivali'ne katıldı.

1. Uluslararası Folklor Festivali düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Mecidiye Handa başlayan yürüyüş balıklı parkında son buldu. Birçok ülkeden gelen folklor ekipleri hem gösterilerini sergiledi hem de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Uluslararası Folklor Festivaline Türkiye’den halk oyunları ekibinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inden Güzelyurt Belediyesi, Kırgızistan, Moldova, Makedonya, Arnavutluk, Hindistan ve Gürcistan'ın Halk Dansları ekipleri katıldı.

Güzelyurt Belediyesi Halk Dansları ekibi, Festivalde genelde ülkemizi, özelde bölge ve belediyemizi temsil etti.