Perşembe, 20 Temmuz 2017 18:59

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Güzelyurt'ta Kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 43. yıldönümü bugün Güzelyurt’ta yapılan törenlerle kutlandı.

Törene Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, askeri erkan, bazı bölge milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Güzelyurt Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören saat 17:30’da protokol sırasıyla çelenklerin konulmasıyla başladı. Töreni bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesi izledi.

Güzelyurt’taki tören müze önünde, protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesiyle devam etti. Törende garnizon komutanlığı adına piyade üsteğmen Mustafa Çağ ve Kaymakamlık adına Şehit Turgut Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Meryem Birmeç, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadele süreci anlatan birer konuşma yaptılar.

Şehit Turgut Ortaokulu öğrencisi Açelya Azra Özarabacı “20 Temmuz” adlı şiiri okumasının ardından tören resmi geçitle sona erdi.