Cuma, 05 Haziran 2020 10:52

Mahmut Özçınar’dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı

K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özçınar’ın mesajı şöyle:

Birleşmiş Milletler tarafından 1972 gerçekleştirilen zirvede 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olması oybirliği ile kabul edilerek, kutlanmaya başlamıştır.

Hepimize düşen en büyük sorumluluk, çevremizi koruyarak, doğaya sahip çıkmaktır.

Ancak bu duyarlılığı sadece 5 Haziran tarihi ile sınırlandırmamak, bunun toplumsal bir sorumluluk olduğunu, gelecek nesilleri de bu bilinçle yetiştirmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Ülkemizde daha kısa bir zaman önce yaşanan yangınlar hepimizi derinden üzmüştür. Yaşanan yangın felaketleri hem ormanlarımızın ve yeşil alanlarımızın hem de doğada yaşayan canlıların hayatına mal olmuştur.

Bu felaketlerden ders çıkarmalı, ayrıca küresel ısınmayı da dikkate alarak mümkün olan en üst düzey önlemleri almamız gereklidir.

Yarınımız olan gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizden gelen çabayı ortaya koymamız gerekmektedir.

Yaşananlardan ders çıkarılması ve çevre bilincinin daha fazla yerleşmesi temennisiyle “Dünya Çevre Günü”nü kutlarım.